Tietosuojaseloste

Tämä on Yrityksen henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Päivitetty 23.5.2018.

Rekisterinpitäjä

Suomen Bussikauppa Oy
Tampereen Valtatie 120, 20360 Turku

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa

Jari Mäki
myynti@bussikauppa.fi
(0400) 527 121

Rekisterin nimi

Suomen Bussikauppa Oy:n markkinointirekisteri

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Henkilötietolain 8 §:n mukaiset yleiset edellytykset;
Asiakassuhteen hoitaminen ja ylläpito
Asiakaskirjeet ja tiedotteet
Markkinointi omille asiakkaille
Analysointi ja tilastointi

Rekisterin tietosisältö

Asiakkaan perustiedot

Nimi
Sähköpostiosoite
Osoite
Puhelinnumero
Muut tarvittavat yhteystiedot

Säännönmukaiset tietolähteet

  • Asiakkaiden itsensä itsestään antamat tiedot
  • Asiakkaiden itse antamat tarjonnan estot
  • Henkilötietoja lisätään prospektirekisteriin yhteydenottojen, asiakaslomakkeiden, markkinointi- ja kilpailutapahtumien tai uutiskirjeen kautta.
  • Henkilötietoja voidaan kerätä henkilötietolain puitteissa rekisteröidyltä itseltään, Suomen Bussikauppa Oy:n asiakasrekisteristä tai yhteistyökumppaneilta.
  • Tietoja voidaan kerätä, tallentaa ja päivittää myös osoite-, päivitys- tai muita vastaavia palveluita tarjoavilta rekisterinpitäjiltä.

Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Tietoja ei luovuta eteenpäin, paitsi viranomaistoimien niin edellyttäessä.
Tietojen käsittelyn ja palvelunhallinnan johdosta osa tiedoista voi sijaita Suomen Bussikauppa Oy:n uutiskirjepalvelun ylläpitäjällä (MailChimp).
Tietoja ei muuten luovuteta ulkopuolisille. Tietoja ei luovuteta EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Henkilötietojen säilytysaika

Henkilötietoja säilytetään niin kauan kuin on tarpeen muun muassa asiakassuhteen ylläpitämistä varten. Tiedot poistetaan kun niiden
säilytys ei enää ole tarpeen 5 vuoden kuluessa.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötietoja käsittelevät vain Suomen Bussikauppa Oy:n erityisesti määrittelemät henkilöt, jotka ovat Yrityksen palveluksessa tai asiakassuhteessa yritykseen. Nämä tunnistautuvat järjestelmiin henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla. Käyttäjiä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus muun muassa:

  • pyytää rekisterinpitäjältä pääsy häntä itseään koskeviin henkilötietoihin sekä oikeus pyytää kyseisten tietojen oikaisemista tai poistamista taikka käsittelyn rajoittamista tai vastustaa käsittelyä
  • tarkastaa ja tarvittaessa saada korjattua mitä tietoja hänestä on rekisterissä. Rekisterin henkilöllä on oikeus muutoksiin niissä tiedoissa, jotka hänestä on kirjattu virheellisesti rekisteriin. Nämä toimenpiteet tulee ensisijaisesti tehdä asiakassivuilla, jossa voi tietoja tarkastella ja muuttaa.
  • niiltä osin kuin henkilötietojen käsittely perustuu rekisteröidyn suostumukseen oikeus peruuttaa suostumus milloin tahansa tämän vaikuttamatta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen
  • tehdä valitus henkilötiedon käsittelystä valvontaviranomaiselle

Rekisteröity voi muuttaa itsenäisesti markkinointirekisterin tietoja (uutiskirje) uutiskirjeessä olevasta linkistä. Myös rekisteristä poistuminen onnistuu uutiskirjeen peruuta-tilaus linkistä.

  • Rekisteröity voi muuttaa ja korjata asiakastietojaan ottamalla yhteyttä Suomen bussikauppa Oy:seen sähköpostilla myynti@bussikauppa.fi
  • Rekisteröity voi muuttaa ja korjata asiakastietojaan uutiskirjepalvelussa, jonne pääsee linkistä joka löytyy uutiskirjeen lopusta.
  • Rekisteröity voi poistaa asiakastietonsa uutiskirjepalvelussa, jonne pääsee linkistä joka löytyy uutiskirjeen lopusta.
  • Rekisterinpitäjä poistaa, oikaisee tai täydentää omaaloitteisesti tai rekisteröidyn perustellusta vaatimuksesta rekisterissä olevan virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen tiedon ilman aiheetonta viivytystä.
  • Rekisteröidyllä on oikeus kieltää häntä koskevien tietojen käsittely ja luovuttaminen suoramainontaan, etämyyntiin tai muuhun suoramarkkinointiin sekä mielipide- ja markkinatutkimukseen.
  • Kielto voidaan tehdä ottamalla yhteyttä rekisterinpitäjään

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa, mitä tietoja hänestä on rekisteriin tallennettu. Kirjallinen tarkastuspyyntö tulee lähettää allekirjoitettuna osoitteeseen
Suomen Bussikauppa Oy, Tampereen Valtatie 120, 20360 Turku.
Kuoressa tulee olla merkintä: Henkilötietojen tarkastuspyyntö.
Tarkastuspyynnössä tulee mainita:

  • nimi,
  • henkilötunnus,
  • rekisterin nimi (asiakastietorekisteri)
  • täydelliset osoitetiedot ja puhelinnumero

Uutiskirjemarkkinoinnin suostumukset ja kiellot

Asiakkaalla on mahdollisuus tilata tai perua uutiskirjeen tilaus kirjautuneena verkkopalvelussa. Uutiskirjeen voi perua myös suoraan uutiskirjeen viestissä olevan linkin kautta.

Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.

Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.
Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org

Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi
tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

Mitä evästeitä käytetään?

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.
Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.
Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook- liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme
valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.
Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste
päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan.
Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).
Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.